Skip to main content

Kijk, de Champions League transformeert blijkbaar in een soort second-rate talentenshow waar zelfs de De Ligt-assists worden gevierd als buitenaardse momenten. En dan die Kane? Iedere keer als hij het net vindt, staat half Europa op z’n kop alsof het wonderwater heeft zien veranderen in wijn. Maar laten we wel wezen, als uw oma spikes onder haar rollator zou schroeven en meedeed, zou ze nog kans maken op een headline.

Ergens in de parallelle dimensie van de UEFA moeten ze denken dat we dit soort voetbalporno als haute cuisine slikken. “Kijk eens hoe speciaal, De Ligt doet iets nuttigs!” Nou, applausje voor mezelf, omdat ik dat zonder te braken heb kunnen schrijven. En die Kane, tsja, een doelpuntenmachine – leuk voor de statistieken. Maar wanneer was de laatste keer dat u een Goal van de Maand zag die niet gesponsord werd door een energiedrankje of een gokbedrijf?

Het is een mix van jaloezie, miskenning en de snoeiharde waarheid, zoals die ome op familiefeestjes die net iets te veel op heeft en begint over ‘vroeger toen alles beter was’. Feit: In de tijd dat u deze alinea hebt gelezen, heeft een influencer waarschijnlijk al meer verdiend met een Instagram-post over zijn/haar ontbijt dan Bayern betaalt voor een goede aanval. En dat is dan diezelfde club die zich in de volgende ronde waant alsof ze al iets hebben gewonnen dat meer betekent dan de lokale bingo-avond.

Begrijp me niet verkeerd, het is een prestatie. Zoals het een prestatie is dat mijn cactus nog leeft ondanks dat ik ‘m net zoveel aandacht geef als de UEFA aan financiële fair play. Maar laten we deze ‘knappe assists’ en ‘goals’ eens echt in perspectief plaatsen. In een wereld waar Kardashians als culturele iconen dienen, kan alles, inclusief het vieren van middelmatigheid, kennelijk als exceptioneel worden beschouwd.

Bron: NU.NL – Knappe assist De Ligt en goals Kane helpen Bayern verder in Champions League