Skip to main content

Oh nee hoor, daar gaan we weer. De FIA, alsof ze nog niet genoeg op hun bord hadden met het jongleren van regelboeken die dikker zijn dan de handleiding van IKEA’s meest complexe kast, hebben besloten nog een balletje in de lucht te gooien. Dit keer is het onderzoek naar de voorzitter, want blijkbaar was Las Vegas nog niet sprankelend genoeg, moest er nog wat extra glitter over gestrooid worden.

Maar serieus, wat hadden we dan verwacht? Las Vegas – de stad die subtiliteit uitkotst alsof het bedorven oesters zijn. De plaats waar je meer kans hebt een Elvis-imitator tegen het lijf te lopen dan je eigen waardigheid na een nacht doorhalen. En daar moet nu een Grand Prix komen, gepland als het toppunt van klasse en finesse in de racewereld. Als dit geen recept is voor drama, weet ik het ook niet meer.

En wat doet de FIA? Precies wat je verwacht van een organisatie die sneller onderzoeken start dan een gemiddelde Nederlander klaagt over het weer. Ze duiken erop alsof het de laatste strohalm is om aan vast te klampen in hun schijnbaar eindeloze val. Want ja, er was blijkbaar nog niet genoeg sensatie.

Het is alsof we naar een aflevering van de slechtste soap ooit kijken, maar dan zonder het voordeel dat we erom kunnen lachen. Want laten we wel wezen, wie lacht er nu echt om de FIA? Op hun beste dagen zijn ze zo voorspelbaar als een herhaling van Bassie & Adriaan op zondagochtend. En op hun slechtste? Nou, dan krijg je dit soort onderzoeken.

Gooi er nog een onderzoek tegenaan, jongens. Want als we iets nodig hebben, is het wel meer bureaucratische nonsens die ons afleidt van het feit dat we gewoon willen zien hoe auto’s te snel gaan en coureurs zich over onmogelijke circuits wringen. Maar nee, laten we in plaats daarvan allemaal samenkomen rond de kampvuur van controverse en marshmallows roosteren boven de smeulende resten van wat ooit een respectabele sportorganisatie was. Cheers.

Bron: NU.NL – FIA start wéér onderzoek naar voorzitter na nieuws over GP Las Vegas