Skip to main content

Wat een collectieve kronkel in de hersenpan van ons kabinet moest hebben gezorgd voor een plotse helderheid, want wie had dat gedacht? Het kabinet volgt eindelijk eens de kamer en zet een dikke vette streep door Timmermans’ groene Disneyland project, ook bekend als de natuurherstelwet. Applausje voor jezelf, jongens. Welkom in de echte wereld waar niet elke drol naar lavendel ruikt.

Timmermans, knuffelbeer van moeder natuur, moet nu even zijn tranen drogen met gerecyclede tissues. Zijn plan om van de EU één groot biologisch reservaat te maken waar zelfs Bambi jaloers op zou zijn, ligt in duigen. Hadden we bijna in een wereld geleefd waar de koolstofvoetafdruk van een konijn strenger gecontroleerd zou worden dan het inburgeringsexamen.

Gaat het nog, Frans? Of ben je even de weg kwijt tussen je windmolens en zonnepanelen? Misschien kan hij zijn missie voortzetten in een nieuw boek: “De Don Quichot Diaries: Jagen op Windmolens.” Gegarandeerd een bestseller bij de mensen die hun eigen urine drinken omdat het “duurzaam” is.

Het feit dat onze regering eindelijk ballen toont tegenover de groene maffia, is ongeveer net zo verrassend als het vinden van een Nederlander die klaagt over het weer. Het gebeurt zo vaak, maar toch voelt deze keer speciaal. Zou het dan toch? Een glimp van gezond verstand in de ivoren toren van politiek correct Nederland?

Met de afwijzing van de natuurherstelwet bewijst het kabinet eindelijk dat ze iets meer ruggengraat hebben dan een kansloze avond op Tinder. Dus kudos voor deze unieke vertoning van ruggengraat. Kun je weer rustig ademhalen, Nederland. Tot de volgende groene hallucinatie ons weer naar de keel vliegt.

Bron: GOOGLE NEWS – Kabinet volgt Kamer en stemt onverwachts tegen Timmermans’ natuurherstelwet