Skip to main content

Ah, de zoete klank van een vervlogen carrière die schreeuwt om aandacht. Lily Allen, eens de lieveling van de Britse popscene, heeft blijkbaar een nieuw dieptepunt bereikt door haar nageslacht de schuld te geven van haar tanende roem. Ja, je leest het goed. Haar carrière is in de vriezer beland, en kennelijk zijn haar kinderen daar de sneeuwvlokjes in het koude, harde systeem.

Dus, in de wereld waar Instagramlikes belangrijker zijn dan het ouderlijk instinct, verklaart Allen zonder een greintje zelfreflectie dat haar koters haar zorgvuldig opgebouwde muziekrijkdom hebben vernietigd. Hoezo, muzikale midlifecrisis, iemand? Hier is een leuke feitje: de Britse muziekindustrie is goed voor miljarden, maar blijkbaar kan het niet op tegen de destructieve kracht van een paar luiers en middagslaapjes.

Laten we even vergeten dat sommige van de grootse artiesten bloederige revoluties en wereldoorlogen hebben overleefd om legendarisch te worden. Maar nee, de echte vijand van creativiteit en succes zijn dus de schattige monstertjes die je aan de schoolpoort afzet. Wie had dat gedacht?

En, oh, de ironie. Terwijl Allen haar nederlaag toewijst aan de fruitpapmachines op twee benen, zijn er artiesten die ondanks – of net dankzij – hun gezinsleven bloeien. Zie je, misschien is het niet de luierservice die de kwaliteit van je werk beïnvloedt, maar misschien, heel misschien, is het gewoon je muziek die niet meer aanslaat.

Wie weet, misschien worden haar kinderen op een dag succesvoller dan hun moeder en kunnen ze dit hilarisch treurige hoofdstuk in hun memoires opnemen. “Mama, waar ging het mis?” Vraag het maar aan de gouden plaat die in de garage stof ligt te verzamelen, kiddo.

Bron: NU.NL – Lily Allen: ‘Mijn kinderen hebben mijn carrière volledig geruïneerd’