Skip to main content

Oh, wat een verrassing, de politieke BFF’s spelen het weer klaar. Rutte springt als een ridder op zijn roestige stalen ros om Halsema te verdedigen tegen de vuurdraak genaamd Wilders. Want ja, in de sprookjeswereld van de Haagse politiek geven alle prinsen en prinsessen elkaar rugdekking als het kasteel – of in dit geval, het stadhuis – wordt belaagd.

Wilders, met zijn vurige adem, brult beschuldigingen alsof het gratis stroopwafels regent op Koningsdag. Halsema, onze stedelijke jonkvrouw, staat ogenschijnlijk op de muur van haar verdediging, gewapend met niets dan haar eer en een toverdrankje genaamd ‘goede bedoelingen’. En daar komt onze Minister-President op het witte paard, vermomd als beleidsridder, om de eer van Halsema te verdedigen. Je zou bijna vergeten dat hij eigenlijk het koninkrijk moet besturen.

Het is net zoiets als wanneer je twee vossen de slagerij laat beheren, en dan verbaasd zijn als er een kip mist. Maar hé, geen zorgen, ze hebben de beste bedoelingen, toch? Het spel van tronen in de politiek is zo voorspelbaar dat zelfs een herhaling van Lingo meer verrassingen biedt.

En dan met de scherpte van een bot mes probeert Rutte de blazende Wilders tot kalmte te manen. Alsof je met een blokfluitconcert een metal-festival probeert te overstemmen. Een mooi staaltje van Haagse harmonie, waarbij de enige winnaars de popcornverkopers zijn, die het spektakel gadeslaan.

Feit is dat de burger ondertussen verdwaald is in dit politieke doolhof, op zoek naar de uitgang. Helaas, de enige uitgang is geblokkeerd door politieke egos die groter zijn dan de rij voor de nieuwste iPhone. Welkom in de wondere wereld van de Nederlandse politiek, waar de realiteit soms verwarrender is dan een aflevering van Twin Peaks op rewind.

Bron: GOOGLE NEWS – Rutte verdedigt Halsema na beschuldiging Wilders