Skip to main content

Ha! Dus het WK shorttrack is in Rotterdam dit jaar, met Schulting én Velzeboer als de kroonjuwelen. Mocht jij in het bezit zijn van een schema, felicitaties, je hebt officieel een meer gedetailleerde toekomstvisie dan de meeste kabinetten die dit land ooit heeft gehad. Zet dat schema vooral op je cv, naast je vaardigheid om een IKEA-kast in elkaar te zetten zonder huilbuien of echtscheidingen.

Schulting en Velzeboer, klinkt als een advocatenkantoor gespecialiseerd in het verdedigen van gevallen waarbij je oma werd aangeklaagd wegens te hard scheuren op haar scootmobiel. Maar nee, deze dames zijn onze nationale trots op het ijs. Niet te verwarren met de trots die je voelt wanneer je ziet dat Nederland internationaal weer eens bekendstaat om iets anders dan tulpen en het legaliseren van… nou ja, zowat alles.

De harde, kille waarheid? Shorttrack is het Eurovisie Songfestival van de wintersporten. Iedereen kijkt ernaar met een mengeling van verwondering en verwarring, wetende dat diep van binnen, deze chaos eigenlijk de puurste vorm van entertainment is. En net als bij het Songfestival, zullen de meesten van ons eindigen met een favoriet wiens naam we morgen niet meer weten.

Dus, terwijl Schulting en Velzeboer over het ijs scheuren sneller dan mijn hoop op een fatsoenlijke overheid verdwijnt, laten we genieten van dit moment van nationale trots. Want, laten we wel wezen, in een land waar een cheeseburger goedkoper is dan een appel, hebben we elk stukje internationale erkenning hard nodig. Proost op het shorttrack, de gladiatorgevechten van de Lage Landen – zonder leeuwen, maar met een stuk meer glijden.

Bron: NU.NL – Bekijk het schema van WK shorttrack in Rotterdam met Schulting én Velzeboer