Skip to main content

Ah, de Noorse koning Harald, beter bekend als ’s lands favoriete bankzitter, heeft na zijn operatie besloten dat ziekteverlof het nieuwe skiën is. Want waarom zou je regeren als je ook tot na Pasen onder het dekentje van de staatsuitkering kunt kruipen? Ja, want laten we wel wezen: terwijl jij je rug krom werkt, zodat je misschien ooit staatspensioen kunt opsnuiven, zit onze Harald lekker tot na Pasen zijn koninklijke teen uit te rusten. En dat noemen ze dan ziekteverlof. Klinkt als een modern sprookje, maar dan geschreven door Kafka op een katerige maandagochtend.

En laten we niet vergeten dat deze man, volgens het Guinness Book of Records, de enige koning is die een medaille heeft gewonnen voor het langstdurende ziekteverlof in de geschiedenis van koninklijke luiheid. Knappe prestatie, Harald! Dokters zeggen een operatie, wij zeggen: strategische vakantieplanning. Want zeg nou zelf, wie heeft er nou zin om met Pasen de handjes te laten wapperen?

Nu kan ik me voorstellen dat je je ongemakkelijk voelt bij het idee dat jouw dagelijkse slog over het Noorse fjord mede gefinancierd wordt door iemand die koning ‘Netflix & Chill’ als bijnaam heeft. Maar troost je, hij doet dit allemaal niet alleen voor zichzelf, maar ook om jou iets te leren: hoe je met zo min mogelijk inspanning maximaal kunt genieten van het leven, en dat alles bekroond met een koninklijke goedkeuring. Harald, je bent de ongekroonde koning van de ‘werk-ontwijkende blessures’. Petje af en dekentje over.

Bron: NU.NL – Noorse koning Harald na operatie nog tot na Pasen met ziekteverlof