Skip to main content

Oh, wat schokkend! Het Antidopingbureau, dat bastion van vertrouwen en integriteit, is nog steeds “zeer kritisch en bezorgd” over de Russische olympiërs. Nou, pak je zakdoeken maar, dit is toch de tranentrekker van het jaar. Wie had dat gedacht? Het land dat ons de term “dopingmatroesjka” heeft geschonken, valt weer in de prijzen voor chemisch verantwoordde topatletiek. Applausje voor de Moeder Rusland, alsjeblieft.

De grap dat het bureau kritischer kijkt naar de inhoud van de Russische sportdrankjes dan naar het flesje wijn dat je op zaterdagavond achterover tikt, is zo oud dat het bijna antiek is. Maar blijf lachen, jongens, humor houdt ons gezond. Beter dan die ‘vitaminepreparaten’ uit het oosten, in ieder geval.

En nu de echte kicker: het antidopingbeleid is ongeveer zo effectief als een lekke condoom in een tienerdrama. Ze waren zo “bezorgd” dat tijdens de Spelen van 2014 Russische atleten meer verboden stoffen in hun bloed hadden lopen dan de gemiddelde apotheek op voorraad heeft. Ironisch genoeg, dat jaar won Rusland een heleboel medailles… Hoe dan ook, ergens tussen de glinsterende podiums en de tranen van vreugde is de moraal van het verhaal volledig verdwenen.

Dus, terwijl we daar zitten, popcorn etende op de tribunes van de hypocriete olympische spelen, laten we dan een bravo geven voor het prachtige theaterstuk genaamd ‘Internationale Sport’. Het enige podium waar je, met een beetje chemische hulp en een vlaag van amnesia van het Antidopingbureau, van schurk naar held kunt gaan. En mocht je betrapt worden? Ach, een medalje van schande draagt ook wel lekker, toch?

Bron: NU.NL – Antidopingbureau blijft ‘zeer kritisch en bezorgd’ over Russische olympiërs