Skip to main content

Ah, het circus is weer in de stad en de clowns dragen weer pakken. Onze nobele Kamerleden, de kampioenen van medeleven en moraliteit, voelen zich een tikje ‘bemoeizuchtig’ omdat iemand anders durfde spelen in hun zandbak van de fraude-enquête. Guttegut, wat een tragedie. Die arme, gevoelige zieltjes moeten nu omgaan met het schokkende concept: mensen die zich mengen in hun werk. Iets wat ze zelf óók nooit doen, toch?

Laten we een feit niet over het hoofd zien: een kamerlid slijt gemiddeld zoveel tijd op Twitter als een tiener in zijn emo-fase. Misschien meer tijd daadwerkelijk besteden aan werk in plaats van in de ‘bemoeizone’ te vertoeven, zou hun iets kunnen opleveren. Zoals echte resultaten. Hilarisch, ik weet het.

Deze ‘bemoeienis’ rond de voorgesprekken van de fraude-enquête is net zo schokkend als te ontdekken dat water nat is. Kom op, mensen. In de politiek is bemoeienis ongeveer even standaard als neppe glimlachen en lege beloften. Maar onze delicate bloempjes in de Kamer doen net alsof hun onschuldige zielen zijn geschonden. Treurige violen spelen op de achtergrond.

Ze zullen waarschijnlijk een ‘diepgaand onderzoek’ eisen dat eindigt in een dik rapport, leesbaar als slaapmiddel, en evenveel waarde heeft als een diploma van de Clown Academy. De uitkomst: “Er was inderdaad bemoeienis. Vooral van onszelf.”

Dus, lieve Kamerleden, hier is een tip: in plaats van je druk te maken over wie er met je speeltjes speelt, probeer eens daadwerkelijk iets nuttigs te doen. Maar dat is waarschijnlijk te veel gevraagd, alsof je een kat vraagt belastingaangifte voor te bereiden.

Bron: GOOGLE NEWS – Kamerleden: indruk ‘bemoeienis’ voorgesprekken fraude-enquete