Skip to main content

Simona Halep, eens het gouden meisje van het tennis, klapt nu harder tegen de schorsingsmuur dan een amateur die zijn eerste bal vangt met zijn snoet. “Ze is erin getuind,” zeggen ze. Oh, natuurlijk. Want elke topsporter met een team zo strak als hun snaren, struikelt natuurlijk heel toevallig over ‘verboden snoepjes’. Zeker, en mijn oma doet aan cage fighting.

Erin getuind, kom op zeg. Dit riekt meer naar een strategische move dan een puberale misstap. Iedere tennisbal heeft meer inzicht dan dit excuus. Wie denken ze voor de gek te houden? Wij zijn toch niet allemaal bezig met onze backhand in onze achtertuin, in de hoop ooit Wimbledon te winnen op ons gazonnetje?

Dus hier is Simona, geschorst, met een team van advocaten die waarschijnlijk meer spin hebben dan haar forehand. Ze is betrapt, gepakt, gefilmd terwijl ze door het rood ging, met alle alarmbellen en whistles. En toch, het verhaal is dat ze ‘erin getuind’ is. De dopingswereld moet haast net zo vol zitten met ’toevalligheden’ als een politieke belofte.

Maar ja, laten we allemaal naïef onze Wimbledon-ogen opzetten en geloven in het sprookje van de onschuldige val. Misschien gooit ze het op een verkeerde supplementenmix, of nog beter, de classic “verontreinigd vlees”. Want blijkbaar voeren we nu ook koeien met clenbuterol. Het maakt niet uit. We hebben weer een verhaal dat rijker is aan onzin dan mijn composthoop aan voedingsstoffen.

RIP tennismoraal. Het was leuk zolang het duurde, maar blijkbaar is de lijn van eerlijk spel net zo dun als de grip op hun rackets. En Halep? Ze mag even in de hoek, nadenken over het feit dat, zelfs als ze echt ‘erin getuind’ is, niemand koopt wat je niet verkoopt. Tijd voor nieuwe excuses, misschien iets met aliens of een vloek van een boze tovenaar. Kom op, we wachten.

Bron: NU.NL – NU+ | Het verhaal achter de schorsing van tennistopper Halep: ‘Ze is erin getuind’