Skip to main content

Wie had dat gedacht? Koltsov, een afgedankte puck-smijter van 42 lentes jong, is het hoekje om. En niet zomaar een hoekje, maar dat ene duistere, waar zelfs de man met de zeis zijn neus voor optrekt. Plots? Kom op, alsof we bij het horen van “oud-ijshockeyer” niet al denken aan iemand die standaard op de rand van het leven balanceert. Maar hey, de show moet doorgaan, want hij was de steunpilaar, de rots in de branding, het houvast voor Sabalenka’s racketslingerende arm.

Laten we een schepje sarcasme op de tragedie gooien, want als we iets van de sportwereld hebben geleerd, is het dat relaties daar net zo stabiel zijn als de gemoedstoestand van een puber op TikTok. Ze noemden hem de “vriend van toptennisster Sabalenka”. Ooit nagedacht over hoe dit soort nieuws hem zou hebben doen voelen? “Hier ligt hij dan, de plus-een van iemand die daadwerkelijk presteert. Rust zacht, kerel wiens enige noemenswaardige actie postuum plaatsvindt.” Het is als een parodie op jezelf worden, zonder dat je erom hebt gevraagd. En toch, zo treurig en zo… ongelooflijk hilarisch.

Heb je er ooit bij stilgestaan dat iemand in deze relatie de puck was en iemand de stick? Nou, duidelijk is wie wat was. En nee, deze vergelijking gaat net zoveel over iemands leven als dat de Washington Senators kans maken op de Stanley Cup: precies, geen.

Dus, terwijl de wereld rouwt om een verloren schaats, laat ons even stilstaan bij deze tragikomedie. Immers, een leven is pas echt voorbij als men stopt met lachen. Of in dit geval, het uitschateren om hoe absurd, politiek incorrect en fundamenteel belachelijk ons bestaan kan zijn. Koltsov, je was misschien een vallende ster, maar vlak voor die val verdomd vermakelijk.

Bron: NU.NL – Oud-ijshockeyer Koltsov (42), vriend van toptennisster Sabalenka, plots overleden