Skip to main content

Dus, onze favoriete soapsterren in het echte leven, Katja Schuurman en de onverbeterlijke Thijs Römer, hebben weer een primeur. Katja, immer de optimist, ziet in haar ex-man nog steeds die glinstering van een uitgedoofde ster in een universum vol uitgekauwde roddels. Ze hoopt vurig dat Thijs, na zijn uitstapje in de wereld van zedenzaken – ja, je leest het goed, ZEDENZAKEN – een tweede kans krijgt. Want hé, wie heeft er nou geen kleine aberratie op zijn cv staan?

Laten we het beestje bij de naam noemen: Thijs zou volgens de wet van normale mensen ergens in een donkere cel moeten nadenken over zijn leven, maar in plaats daarvan wordt hij door sommigen nog steeds op een voetstuk geplaatst. Want ja, talent he? Dat veegt alles schoon, blijkbaar. Alsof een mooie scène spelen op het toneel, je plotsklaps het recht geeft om je mis te dragen. Ik bedoel, moet ik dan ook maar acteur worden als ik ongestraft grenzen wil verleggen?

Maar laten we ons focussen op mevrouw Schuurman die naïef genoeg is te denken dat publiekelijke rehabilitatie net zo gemakkelijk is als het wisselen van haar bedpartners. Katja, sweetie, het feit dat de aarde rond is en dat zwaartekracht bestaat, is minder controversieel dan jouw verzoek voor Thijs.

Hier hebben we weer de perfecte illustratie van hoe de entertainment wereld meer scheef zit dan de toren van Pisa tijdens een Italiaanse aardbeving. Ons moraal kompas is zo de weg kwijt, dat zelfs Google Maps het opgeeft. Dus, volgende keer dat een bekende Nederlander een tweede kans wil, vragen we misschien eerst aan het kompas of het noorden nog steeds dezelfde kant op wijst.

Bron: NU.NL – Katja Schuurman hoopt dat Thijs Römer tweede kans krijgt na straf in zedenzaak