Skip to main content

In het rijk der blinden is AD koning, met hun excuses voor een artikel schever dan de Toren van Pisa over oud-minister Hoogervorst. Daar gaan we weer: journalistiek zo dun als het zelfvertrouwen van een middelbare scholier die zijn spreekbeurt vergeet. AD, het bastion van ‘oeps, my bad’-journalistiek, waar de feitenchecker vermoedelijk een uitgebluste stagiair is met een passie voor fabels.

Vergeet fake news, dit is make-believe op niveautje Disney. Hoogervorst, die naam doet belletjes rinkelen, niet omdat hij zo memorabel was, maar omdat AD besloot hem een comeback te geven – in de vorm van een journalistieke mispeer van jewelste. Gefeliciteerd AD, jullie hebben de geschiedenis herschreven, en alles wat nodig was, was een verontschuldiging zo hol als de carrière van de gemiddelde influencer.

En laat ons niet beginnen over de rugslag. AD’s geloofwaardigheid zinkt sneller dan het moreel van een politicus bij de belastingaangifte. Serieus, een fout maken is menselijk, maar dit? Dit is een masterclass “Hoe Niet Te Journalistiek”. Was het artikel over Hoogervorst een schot in de roos? Meer een misser in het donker, waarbij het enige lichtpuntje de flits van de eigen schaamte was.

Maar laten we AD niet te hard vallen. In een wereld vol perfectie moeten we plaats maken voor het schaamrood op onze wangen. Het is bijna kunstzinnig hoe ze verdwalen in de jungle van hun eigen woorden. Zo zie je maar, in het circus van het leven, excelleert AD als de clown. Wellicht onbedoeld, maar hey, elk talent telt, toch?

Zo herinneren we ons Hoogervorst: als de onbedoelde protagonist in de soapserie ‘Excuses van AD’. Een staaltje journalistiek die zo misplaatst is als een ijsbeer op Ibiza. En toch, willen we het voor geen goud missen. Misstappen in monumentale proporties; het blijft vermakelijk. Applaus voor AD, echt, jullie falen spectaculair.

Bron: GOOGLE NEWS – Excuses van AD voor onjuist artikel oud-minister Hoogervorst