Skip to main content

Dus onze lieve Ye, voorheen bekend als Kanye West, maar tegenwoordig gewoon koppig vasthoudend aan één lettergreep alsof het het laatste stukje ego is dat ie nog kan vasthouden, heeft besloten dat de hele muziekindustrie maar even zijn naamswijziging moet respecteren. Zoals de hele wereld natuurlijk direct aan z’n voeten ligt om dit levensveranderende nieuws bij te benen. Zo zijn we natuurlijk allemaal onderdeel van deze glorieuze realityshow die ‘Ye’s Legacy’ heet. Applaus voor ons.

Laten we het niet hebben over kleine problemen zoals klimaatverandering, wereldhonger of het uitsterven van de noordelijke witte neushoorn. Nee, het universum dient zich te buigen voor de almighty Ye en zijn naamsverandering. Alsof de “I’mma let you finish, but…”-interruptie tijdens de VMA’s niet al genoeg indicatie was dat we te maken hebben met de grootste zelfbenoemde legende sinds de uitvinding van sliced bread (dat overigens in 1928 werd uitgevonden, maar laten we eerlijk zijn, Ye zou claimen dat zijn naamswijziging een belangrijkere mijlpaal is).

Maar hier is het absurd grappige deel: Ye verwacht serieus dat een wereld die niet eens kan beslissen over gemeenschappelijke eenheden voor temperatuur of het meten van afstanden, unaniem zijn naamswijziging omarmt. Alsof we met z’n allen plotseling wakker worden in een Ye-topia, waar zijn ego als een warm, comfortabel dekentje over ons heen ligt.

En laten we vooral niet het snoeiharde feit negeren dat terwijl Ye bezig is met zijn naam in gouden letters te schrijven op de Olympus der egomanen, de echte problemen van de wereld vrolijk doordraaien, grotendeels onopgemerkt door het zelfbenoemde genie. Ja, het is duidelijk: als je je ongemakkelijk voelt, ben je wakker in het tijdperk van Ye. Kan iemand hem vertellen dat zijn “Yeezus” complex net zo oversized is als zijn sneaker collectie? Cheers.

Bron: NU.NL – Ye eist dat muziekindustrie zijn naamswijziging respecteert