Skip to main content

Dus, onze vriend Adema heeft weer eens “goed nieuws”: gerecyclede mest. Klinkt als een beschaving die haar eigen uitwerpselen eert, of nog beter, als een politicus die zijn eigen beloftes probeert op te snuiven. Bravo, Nederland! We zijn van tulpen en molens naar het recyclen van onze stront gegaan. Wie had dat gedacht? Het land dat zweert bij duurzaam, maar drijft op een zee van bullshit, brengt nu de ultieme oplossing voor de wereld: gerecyclede poep. Is het een metafoor voor onze huidige staat van politiek? Misschien. Is het hilarisch? Absoluut.

Laten we even een diepe duik nemen in deze poel van progressie. Met gerecyclede mest zetten we letterlijk onze stront om in goud. Nou ja, niet echt goud, meer een soort van ‘groen goud’ dat nog steeds stinkt, maar hey, het is voor het milieu, toch? Deze benadering is net zoals je Tinder-date die zegt dat ze alleen van je persoonlijkheid houdt. Het klinkt mooi, maar je weet dat er ergens iets niet klopt.

Het leuke feitje hier is dat we al jaren onze eigen zooi recycleren, alleen noemden we het toen ‘politieke beloftes’. Het is een oneindige cyclus van verteren en weer uitspugen, iets waar onze politici uitermate goed in zijn.

Zo zien we maar weer hoe Nederland vooroploopt in het omarmen van schijnoplossingen. Gerecyclede mest, dames en heren, onze nieuwste export hit. Vergeet de Gouda kaas of de Stroopwafels, send shit and we will make it hit. Dat zouden pas headlines zijn waar ik voor wakker wil blijven. Maar tot die tijd, blijf lachen, blijf recycleren en onthoud: in de politiek is de grootste hoop stront vaak de meest gerecyclede.

Bron: GOOGLE NEWS – Adema: ‘goed nieuws’ over gerecyclede mest