Skip to main content

Dus, Trump, onze glorieuze oranje hoop in bange dagen, vindt weer eens een reddingsboei in de oceaan van zijn financiële wanorde. En wie is de heldhaftige werper van deze reddingsboei? Don Hankey, de woekerkoning himself. Ja hoor, niemand minder dan de Sultan van de Subprime leningen heeft zich opgeworpen als de financiële kruisvaarder van Trump’s noodlijdende empire. “Dit is wat we doen,” zegt Hankey met de charme van een autodealer die je een tweede hypotheek aansmeert als je alleen maar kwam kijken.

De ironie? Hankey maakt zijn fortuin door mensen uit te knijpen tot de laatste cent, en nu redt hij iemand die bekend staat om hetzelfde, maar op geopolitieke schaal. Het is als een Batman en Joker bromance, maar dan zonder de charme en met meer haarlak.

Laten we niet vergeten dat Trump zichzelf profileert als het brein achter ‘The Art of the Deal’. Nou, gezien zijn meest recente financiële redding, lijkt het er meer op dat zijn kunst verworden is tot ‘The Heart of a Deal with the Devil’. Maar hey, wat maakt het uit, zolang de gouden liften blijven draaien, toch?

Het feit dat Trump’s redding komt van een man wiens hele businessmodel riekt naar ethisch bedenkelijke beslissingen, is de kers op de taart. Of, zoals Trump het zou zien, het beste bewijs dat hij nog steeds ‘winning’ is. Want in de wereld van onroerend goed tycoons, is de enige echte zonde niet failliet gaan; het is niet gered worden door nog grotere haaien. En op die manier blijft Trump de grootste vis in zijn eigen vergulde vijver. Proost, Amerika. Jullie hebben het weer geflikt.

Bron: GOOGLE NEWS – Trump gered door woekerkoning Don Hankey: ‘Dit is wat we doen’