Skip to main content

Ach, Chance the Rapper, die knotsgekke knuffelbeer met een voorliefde voor kinderrijmpjes op beats, mag weer teruggaan naar de datingmarkt. Vijf jaar lang hield hij het huwelijksbootje drijvende, waarschijnlijk met dezelfde energie als een drijvende drol die maar niet wil doorspoelen. Het sprookje is over, uit, kapot. Verbrijzeld alsof het nooit meer heel te lijmen is. Toegegeven, in een wereld waar zelfliefde, ego’s en Tinderkoninginnen de dienst uitmaken, is vijf jaar huwelijk net zo imponerend als een veganist die smacht naar een biefstuk – zeldzaam en tegen alle verwachtingen in.

Chance, die ouwe romantische ziel, die vaker in de wolken was dan een astronaut met hoogtevrees, kon het sprookje niet eeuwig rekken. Misschien had hij zijn kansen beter moeten inschatten. Zijn huwelijk stort neer zoals de beurs in ’29, maar dan zonder de charme van vintage kleding en swingmuziek. Kijk, je zou het bijna jammer vinden, als het niet zo voorspelbaar was als een aflevering van ‘The Bachelor’.

De ironie dat Mr. ‘No Problem’ nu Probleem Eersteklas heeft in zijn privé leven, is zo dik dat je er gravy over kunt gieten en het op Thanksgiving kunt serveren. Het feit dat deze man meer succes had in het verzamelen van Grammy’s dan het verzamelen van huwelijksjaren, spreekt boekdelen. Preken over liefde en levenslessen in je raps, maar thuis de boot missen – hilarisch. Zijn huwelijk was blijkbaar net zo stabiel als een stel slippers op een ijspiste.

Zo, Chance the Rapper, welkom terug in de wereld van eenzame harten en Tinderprofielen. Waar de kans op een swipe left ongeveer net zo groot is als jouw kans om dit huwelijk te laten werken. Veel succes, maat. Je zult het nodig hebben.

Bron: NU.NL – Chance the Rapper gaat na vijf jaar huwelijk scheiden