Skip to main content

Ah, de VVD in de Eerste Kamer heeft blijkbaar een helder momentje tussen alle champagne-bubbels door: de gaswet voor Groningen kan ’toch snel’ worden behandeld. Razendsnel, alsof het hun laatste fles Dom Pérignon is die ze naar binnen kunnen werken. Groningen, dat stukje Nederland waar ze alleen aan denken als ze de barbecue willen aansteken en erachter komen dat het gas op is.

Nu dus met spoed de wet behandelen, want blijkbaar hebben ze ergens tussen de truffelkroketten door gehoord dat Groningen iets harder schudt dan de gemiddelde maracas in een samba-band. Maar geen zorgen, het is de VVD, dus ‘snel’ betekent vast ergens in de volgende eeuw, als de Groningers zodanig zijn ingezakt dat ze olie kunnen produceren.

Het is ook hilarisch ironisch, niet? Dat juist de partij van ‘meer, meer, meer’ economie nu plotseling op de rem trapt als het om gaswinning gaat. Maar alleen omdat het politiek gezien wellicht net zo handig is als teenhaar vlechten tijdens een sprint. Hun ‘zorg’ voor Groningen komt over als een veganist bij een barbecue: totaal ongepast en met zero geloofwaardigheid.

Laten we wel wezen, als er in de achtertuin van de gemiddelde VVD’er zo’n beetje aardbevingen plaatsvonden, hadden ze meteen actie ondernomen. Maar ah, dat is het hem juist. Groningen is een beetje het stiefkindje van Nederland; gezien maar niet gehoord, totdat het echt onmogelijk wordt om het te negeren. En zelfs dan, wordt ‘snel handelen’ in VVD-termen gemeten met de snelheid van een bejaarde slak op valium.

Kortom, de VVD schiet in actie voor Groningen met alle snelheid en urgentie van een dodo op stelten. En het ergste? Dat we oprecht verbaasd zijn dat ze überhaupt iets doen. Dat is, dames en heren, de echte grap.

Bron: GOOGLE NEWS – VVD in Eerste Kamer: gaswet Groningen kan toch snel worden behandeld