Skip to main content

Kijk aan, Chance the Rapper waagt de sprong. Nee, niet in een nieuwe muziekinnovatie, maar in de diepe, duistere afgrond van scheiding na amper vijf jaar huwelijks”geluk”. Vijf jaar, mensen. In celeb-termen betekent dat welgeteld hetzelfde als eeuwig. Je moet het maar kunnen, trouwen aan iets vasthouden met de levensduur van een Snapchat-story.

Chance bewijst maar weer dat commitment in de showbiz zo stevig staat als een kaartenhuis op de San Andreasbreuk. Het feit dat de gemiddelde huwelijksceremonie meer kost dan een goed uitgeruste middenklasser, maar minder lang meegaat dan de garantie daarop, zou toch stof tot nadenken moeten geven. Maar nee, wij smullen liever van de zoveelste romantische crash en burn. Liefde? Laat me niet lachen. In Hollywood is het gewoon een ander woord voor “tijdelijke publiciteitsboost”.

Oh, en voordat u denkt dat het wel meevalt met de drama, onthoud dit: de kans dat je kat je overleeft is tegenwoordig groter dan het succes van een celebhuwelijk. En die kat begraaft tenminste nog zijn eigen shit.

Chance’s split bewijst bitterzoet dat Reality-TV niet het enige is wat script volgt. Hun echtscheiding zal ongetwijfeld uitmonden in de meest clichématige reünie-tour die je kunt bedenken: “voogdijgevechten”, “emotionele instabiliteit” en als we mazzel hebben, “onverwachte engelachtige verzoening” om het seizoen af te sluiten.

En terwijl wij, het volk, ons vergapen aan deze liefdessoap, worden de echte problemen handig onder de radar geschoven. Prioriteiten, dames en heren, zo ordelijk als een ballenbak op Black Friday.

Bron: NU.NL – Chance the Rapper gaat na vijf jaar huwelijk scheiden