Skip to main content

Dus, onze nationale tennis-trots Van de Zandschulp heeft Coria verslagen in een regenpartij in Estoril. Applausje, mensen. Dit huzarenstukje flikte hij terwijl Moeder Natuur met een premenstrueel humeur katten en honden uitspuugde. Alsof je door Google Maps op ‘hard’ wordt gezet in de modus ‘bereik je bestemming, maar dan tijdens de Apocalyps’. Nu staat hij oog in oog met wereldtopper Ruud. Dat is zoiets als hopen dat de bejaarde buurvrouw met haar rollator sneller is dan Usain Bolt – op doping.

Maar hé, iedereen houdt van een underdog, toch? Vooral als die underdog een razende regenpartij overleeft en dan geacht wordt te presteren tegen een kerel die waarschijnlijk voor de lol gletsjers beklimt of ontbijt met gewichten in plaats van granen. Het wordt een David tegen Goliath, maar dan zonder de slinger en met meer ballen. Letterlijk.

Een feit: in Estoril regent het gemiddeld 700 mm per jaar, wat betekent dat onze held waarschijnlijk heeft gevochten tegen meer dan alleen Coria. Misschien was het ook een strijd tegen aquaplaning, een techniek waar zelfs Max Verstappen huiverig van wordt. Zo zie je maar, onze Van de Zandschulp is niet alleen een tennisser; hij is een amfibie op sneakers.

Sarcasme aside, we moeten deze wedstrijd natuurlijk niet al te serieus nemen. Ik bedoel, ’t is tennis, geen wereldvrede-onderhandelingen. Dus pak je popcorn, verwacht een spektakel van middelmatigheid en juich voor onze man. Want als hij Ruud verslaat, krijgt hij misschien, héél misschien, een standbeeld in z’n thuisdorp. Naast de lokale snackbar. Want helden, die vieren we, maar wel op de plek waar het spotlicht zo min mogelijk schijnt.

Bron: NU.NL – Van de Zandschulp klopt Coria in regenpartij Estoril en treft wereldtopper Ruud