Skip to main content

Dus, de VVD in de Eerste Kamer denkt dat ze de gaswet voor Groningen even snel-snel kunnen behandelen alsof het een irritante snackbarbestelling is. “Doe mij maar een portie gaswinning, met een snufje aardbevingen on the side, en maak het snappy!” trappen ze af. Serieus, dit is het politieke equivalent van een chef die zijn eigen klanten vergiftigt en dan vraagt of ze nog dessert willen.

Het geniepige spelletje Monopoly dat ze met de provincie spelen, is zo grotesk dat het haast komisch zou zijn, als het niet ronduit tragisch was. De mensen in Groningen zitten letterlijk te wachten tot hun huizen hen op het hoofd vallen, terwijl de VVD in hun ivoren toren zit te debatteren over de “snelheid” van behandeling. Ik bedoel, de enige “snelheid” die ze daar kennen, is hoe rap ze hun eigen zakken kunnen vullen.

En kom op, de ironie dat juist de VVD nu roept om snelheid. Alsof ze tijdens een marathon zouden klagen dat de anderen te langzaam lopen, terwijl ze zelf in een golfkarretje zitten. Het is trouwens een feit dat het aantal aardbevingen in Groningen is gestegen, maar hee, wie telt er nou aardbevingen als je kunt tellen hoeveel nullen je op je bankrekening hebt staan?

De politieke incorrectheid van dit hele circus is dat ze denken dat je met een beleidsnotitie aardbevingsschade kunt herstellen. Als beleid pudding was, zou Groningen nu een Michelin-ster hebben. Maar helaas, het enige sterretje hier is de gapende krater die de VVD achterlaat in het vertrouwen van de bevolking. En laten we wel wezen, het enige wat hier snel behandeld wordt, is de illusie dat dit ook maar iets met zorg voor de burger te maken heeft.

Bron: GOOGLE NEWS – VVD in Eerste Kamer: gaswet Groningen kan toch snel worden behandeld