Skip to main content

Ah, de liefde. Wat een sprookje, vooral in de wereld van glitters, neppe glimlachen en Chance the Rapper die na een lustrum van schijnbaar gelukzalige echtelijke verbinding plots besluit dat het mooi geweest is. Vijf jaar huwelijk in de showbizz, dames en heren. Dat is zoals een mensenjaar voor honden; indrukwekkend en zeldzaam, maar uiteindelijk gaat elke hond dood. Wauw, wat een verrassing, weer een beroemdheid die de handdoek in de ring gooit. En wij maar denken dat liefde eeuwig is, vooral wanneer het versterkt wordt door contracten en camera’s.

Wie had dat gedacht? Iedereen. Want laten we wel wezen: in een wereld waar je meer likes krijgt voor een scheiding dan voor een huwelijksjubileum, is trouw een concept voor de arme zielen zonder PR-manager. Chance the Rapper, meer als Chance the Romantic Failure, huh? Kijken hoe snel ‘ie een nieuw kansje grijpt op de datingmarkt.

Maar wees niet bedroefd, goede mensen. Dit is geen tragedie. Dit is entertainment van de bovenste plank. De voer voor tabloids, de brandstof voor roddelkanalen. We smullen hiervan. Het is de schuldige plezier zonder calorieën. We vervloeken het, maar we kunnen niet stoppen met kijken. Want in deze moderne gladiatorarena genaamd sociale media, is een scheiding net zo boeiend als een leeuw die een christen verslindt. En laten we eerlijk zijn, we houden van bloed. Echt of figuurlijk.

Kort samengevat: Chance is weer single. Pak je popcorn en refresh die Insta-feed, want dit circus is nog lang niet voorbij. Ga zitten, doe alsof je geschokt bent, en geniet van de show. Het is wat we doen; het is wie we zijn. Welkom in de moderne liefde – koud, kil en keihard beoordeeld door het oog van de camera.

Bron: NU.NL – Chance the Rapper gaat na vijf jaar huwelijk scheiden