Skip to main content

Monica Geuze heeft een nieuwe vriend. Ja, en? Is dit nieuws of de nieuwste aflevering van “Boeren zoekt Vrouw”, maar dan voor influencers? Het liefdesleven van Monica lijkt wel een seizoensgebonden collectie: elk seizoen een nieuw model. Als wisselen van sokken maar dan net iets vaker op de ‘gram.

Wat is de USP (Unieke Scharrel Propositie) van de nieuwste vlam? Heeft hij een sixpack? Kan hij meer dan drie zinnen achter elkaar uitspreken zonder emoji’s te gebruiken? Of – laten we gek doen – heeft hij een echte baan?

Laat ons niet lachen. In de wereld van de influencers is een baan net zo zeldzaam als een bescheiden selfie. Het is allemaal “kijk mij eens met mijn gratis spulletjes” terwijl de echte wereld zwoegt voor de hypotheek. Het feit dat we meer weten over Monica’s liefdesleven dan over klimaatverandering, zegt genoeg. Prioriteiten, mensen!

Het is een cyclus van aantrekken en afstoten, gevolgd door een emotionele Insta story met de diepgang van een pierenbadje. En wij, de voyeuristische volgers, eten het op alsof het de laatste aflevering van “Game of Thrones” is.

Monica’s nieuwste vangst is zeker geen climate change activist, maar hij recycleert wellicht wel zijn openingszinnen. Tsjongejonge, wat een duurzaamheid. Dus, gefeliciteerd met je nieuwe accessoire, Monica. Het is de perfecte match: oppervlakkig, herhaalbaar en volledig inwisselbaar.

En zo blijft de carrousel van de digitale liefde maar draaien. Op naar de volgende post. En de volgende. En de— ach, je snapt het wel.

Bron: NU.NL – Monica Geuze heeft een nieuwe vriend