Skip to main content

Ah, Feyenoord, de club die consequent bewijst dat middelmatigheid ook een kunst kan zijn, besluit met Marcos López en Stengs aan te treden tegen FC Volendam. Alsof een voetbalmatch plots een liefdadigheidsevenement werd waarbij elke speler een poging doet om de underdog te zijn. Geweldig, want wie had er nu gedacht dat het mogelijk was om de lat nog lager te leggen?

Feyenoord, de eeuwige belofte van “misschien volgend jaar”, waarbij het wonderbaarlijke talent van López en Stengs opgesteld staat als het culinaire equivalent van een ongeïnspireerde salade op een Michelinsterren-menu. Volledig zonder dressing, smaak of enige vorm van opwinding. De keuze om met deze twee aan te treden tegen FC Volendam smaakt meer naar een wanhoopspoging dan een strategische zet. Misschien hopen ze dat de tegenstander in slaap valt uit pure verveling.

En laten we even realistisch zijn: een uitduel met FC Volendam is zo spannend als kijken naar verf die droogt. Alleen met minder hoop op een verrassende wending. Het is de voetbalequivalent van een afspraakje via Tinder waarbij de profielfoto’s duidelijk van een decennium geleden zijn. De enige echte winnaar hier is de buschauffeur die tenminste betaald krijgt om erbij te zijn.

Nu, ter verdediging van López en Stengs, is het wellicht handig te vermelden dat het beoefenen van voetbal bij Feyenoord statistisch gezien veiliger is dan een wandelingetje door Rotterdam na zonsondergang. Maar goed, daar hebben we Feyenoord niet voor nodig – voor middelmatigheid geplaatst in een onflatteus licht zijn er genoeg andere opties. Laten we dus vooral deze wedstrijd zien als wat het echt is: een schitterende manifestatie van het feit dat zelfs in hun slechtste vorm, Feyenoord’s pogingen om te voetballen nog altijd meer vermaak bieden dan de gemiddelde commerciële pauze. Applausje voor jezelf, jongens.

Bron: NU.NL – Feyenoord begint met Marcos López en Stengs aan uitduel met FC Volendam