Skip to main content

Verstappen, die razendsnelle racemonarch, heeft weer eens de klok geslagen in Suzuka. De jongen lijkt meer op een kloppend hart van een speedfreak dan op een Formule 1-coureur. Hij rijdt rondjes om de competitie alsof het verkeerskegels zijn – oh wacht, voor hem zijn ze dat ook. En dan die Sargeant, zeg. Kwam de man naar Suzuka voor een race of een crashcursus in hoe je niet moet racen? De stevige crash leek wel een bizarre audtie voor de nieuwste Fast & Furious: Tokyo Drift – De Realistische Snit.

Laten we niet om de hete brij heen draaien; de Formule 1 is veranderd in een real-life versie van Mario Kart, maar dan zonder de schildpadden en bananenschillen. En Verstappen? Hij speelt het spelletje als Bowser op steroids, buldozerend door het parcours met meer gemak dan een volwassene die Candy Crush speelt in de makkelijke modus. De rest van de coureurs kan alleen maar toekijken, waarschijnlijk wensten ze dat er een blauwe schild optie was in het echte leven.

Ah, en over absurd en grappig gesproken, wist je dat Verstappen sneller rondjes rijdt dan de gemiddelde Nederlander beslist over wat ze voor avondeten willen? Kijk, dat is het soort feitjes waar je scherp van blijft.

Dus, terwijl Sargeant zijn ego- en auto-onderdelen bij elkaar schraapt, doet Verstappen wat hij het beste doet: de Formule 1-wereld herinneren waarom hij de ongekroonde koning is. En wij, het publiek, kunnen alleen maar staren, half bewonderend, half jaloers, ons afvragend wanneer we de memo gemist hebben dat racen eigenlijk gewoon een eenmansshow is geworden.

Bron: NU.NL – Verstappen klokt snelste tijd in eerste training Suzuka, stevige crash Sargeant