Skip to main content

Dus, Oekraïne besloot even full Hollywood te gaan en zette met een droneaanval diep in Ruslands achtertuin het Kremlin keihard voor paal. Wat is dit? Een nieuwe Mission Impossible sequel waar Tom Cruise te duur voor was? Serieus, Rusland, dat land dat zich voordoet als de ongenaakbare buurtbully, kreeg een technologische tik op de vingers van Oekraïne. En niet zomaar een tik, nee, eentje die knalde als een fles goedkope wodka op een betonnen vloer.

Laten we even een moment nemen om dit te verwerken. Het land dat ons onafgebroken de les leest over veiligheid en superioriteit, dat hetzelfde Rusland, werd in haar eigen huis gekoekt met technologie die vermoedelijk nog minder kost dan Putin’s botox budget. Moet je voorstellen, je grootste angst wordt werkelijkheid en dan blijkt het een drone van je kleine buurjongen te zijn die de boel komt verkennen. Het ironische is zo dik, je zou het met een mes kunnen snijden. Misschien iets voor op Putin’s volgende staatsbanket, geserveerd op een schotel van vernedering?

En dan die reactie van Rusland. Alsof ze door een mug gebeten zijn terwijl ze zelf een berenval hebben gezet. “Ongemakkelijk” is het understatement van het jaar. Dit is de geopolitieke equivalent van je broek laten zakken op het schoolplein. Absurder wordt het niet. Of wacht, dit is de echte wereld in 2023. Het wordt altijd absurder.

Dus, applaus voor Oekraïne, die de onverslaanbare Russische beer in zijn morbide, niet-zo-geheime onderbroek liet staan, terwijl de hele wereld toekeek. Als dit de nieuwe norm wordt, overweeg ik een abonnement op de realiteit. Reality-tv is er niets bij.

Bron: GOOGLE NEWS – Oekraïne zet Kremlin flink te kijk met droneaanval diep in Rusland