Skip to main content

Oh, Patricia Paay klaagt dat rijkdom lastig is omdat je nergens meer naar uitkijkt. Hoorde je dat? Dat is het geluid van het kleinste viooltje ter wereld, speciaal voor jou gespeeld, Paay. Als het lastig is om rijk te zijn, probeer dan eens arm te zijn. Zoek je spannend? Ga eens boodschappen doen met een saldo van nul komma niks. Dat is pas thrill-seeking, maar dan zonder de gouden creditcard als vangnet.

Dit gejammer komt uit de mond van iemand die ongetwijfeld in zoveel luxe baadt dat ze zou kunnen zwemmen in een bad gevuld met de tranen van mensen die zich echt zorgen maken – over hoe ze hun huur moeten betalen of waar hun volgende maaltijd vandaan komt. “Je kijkt nergens meer naar uit,” zegt ze. Serieus? Misschien moet je uitzien naar een echte uitdaging, zoals leven zonder de paplepel zilver, maar in plaats daarvan gegoten uit de realiteit van alledag.

Het is zowel absurd als hilarisch dat iemand met de bankrekening van een klein land klaagt over een gebrek aan opwinding. Ah, wat moet het vreselijk zijn als de grootste uitdaging van de dag kiezen is tussen de Ferrari of de Lamborghini om naar de pedicure te snellen.

Laten we het niet eens hebben over de ironie dat wij, het plebs, het moeten horen hoe zwaar de beau monde het heeft, terwijl de echte struggle zich afspeelt in de commentaarsectie van onze bankrekening, waar het altijd rode cijfertjes regent. Zo, Paay, moeilijk hè? Deal with it. Zoals de oude Romeinen al zeiden: “Geld maakt niet gelukkig, maar het klaagt lekkerder in een Mercedes.”

Bron: NU.NL – Patricia Paay vond het lastig om rijk te zijn: ‘Je kijkt nergens meer naar uit’