Skip to main content

Dus, Van der Burg rolt de rode loper uit voor maar liefst 49.800 asielzoekers dit jaar. Tjonge jonge, alsof we in de uitverkoop zijn, ‘koopjesjagers’ uit alle hoeken van de wereld, nu met stapelkorting. Krijg je bij 50.000 een gouden ticket of zo? Of een sleutel van de stad misschien? Zet de confettikanonnen maar vast klaar.

Maar echt, laten we die getallen eens laten indalen. Nederland, dat kleine postzegeltje land aan de Noordzee, dat makkelijk in Texas past, maar dan wel 237 keer, gaat weer de gastheer van het jaar spelen. En weet je? Het lijkt wel alsof wíj de loterij hebben gewonnen. Je kan geen wortel meer schieten in je eigen achtertuin zonder te struikelen over “welkom bij de club”-welkomstbordjes.

En laten we niet vergeten hoe dit onze “Oh, zo gezellige” buurtfeesten gaat beïnvloeden. Stel je voor: Nederlanders aan één kant, proberend niet te morren over de nieuwe buren die hun oprit versieren met een interessante mix van culturen en geuren. En dan die statistiek erbij halen, gewoon voor het effect: “Wist je dat we dit jaar minimaal 49.800 asielzoekers verwachten?” Alsof dat het startschot is voor een pittige discussie over wie het beste recept voor hummus heeft.

Maar hey, voordat je denkt dat het allemaal rozengeur en maneschijn is, welkom in de realiteit. Met de bevolkingsdichtheid van Nederland die al de charme heeft van een blik sardientjes, gaan we gezelliger op elkaar gepakt zitten dan de gemiddelde forens tijdens de spitsuur. Dus, bereid je voor op een nieuw niveau van knusheid, Nederland. Met dank aan onze grote vriend Van der Burg. Hoera.

Bron: GOOGLE NEWS – Van der Burg verwacht dit jaar minimaal 49.800 asielzoekers