Skip to main content

In het Wonderland van Voetballand, waar fair play een mythische legende is als eenhoorns die penalty’s scoren, heeft onze grote goochelaar Michael van Praag een klassieke verdwijntruc opgevoerd. Ta-da! En weg waren de Ajax-aandelen uit zijn opgave. Zou je denken, technische fout, kleinigheidje? Hou toch op. Als je zo veel ballen in de lucht kunt houden, vergeet je niet zomaar je eigen investeringen. ‘Vergeetachtigheid,’ zegt ie dan. Zou mooi zijn op de tribune: “Oh, was ik vergeten dat we moesten winnen?”

Van Praag, de man die net zo makkelijk rollen wisselt als van voetbalschoenen, doet een Houdini met z’n aandelen. Niemand had ’t gezien, eh? Top. Ondertussen zit elke voetbalfan daar maar te denken dat het spelletje schoon is. Sure, en ik ben de Kerstman. Het voelt een beetje als betrapt worden wanneer je beweert dat je veganistisch eet, maar in het geheim nachtelijke raids doet op de lokale snackbar voor een berenklauw met extra pindasaus. Hypocriet? Nee joh, gewoon heel creatief met de waarheid.

Laten we onze magische Michael een award geven. Ja, de ‘Smeergeld Gouden Schoen’ of de ‘Oeps, mijn ethiek viel in een zwart gat’-trofee. Als voetbal de spiegel van de samenleving is, staan we er treurig op. Bibi’s waar, maar wie heeft nog tijd voor integriteit als je, zoals ons statutaire genie, druk bezig bent met een potje aandelen-jeu-de-boules?

En om toch met een feitje te smijten – het universum is uitgedijd sinds de oerknal, maar de integriteit in de voetbalwereld krimpt sneller dan de ijstijd die Van Praag’s herinnering aan die aandelen bedekt. Smakelijk.

Bron: NU.NL – Rvc-voorzitter Michael van Praag vergat Ajax-aandelen op te geven