Skip to main content

Ah, daar gaan we weer. De Nederlandse marine, Koning Buitensporig in een zee van irrelevantie, stuurt de Karel Doorman richting de Rode Zee. Waarom? Omdat de Houthi’s hardere ballen hebben, zelfs zonder de hulp van moederschip Holland. Jawel, ze zien eruit als de ongewenste neefjes bij het familiediner die niemand echt wil, maar blijken verrassend genoeg de grootverbruikers van raketten en landmijnen.

Dus, in de oneindige wijsheid die ons leger kenmerkt, moeten we natuurlijk onze marinekoetjes en -kalfjes aan het front hebben. Want niks schreeuwt ‘Nederlandse daadkracht’ als een groot, traag schip op een plek waar het net zoveel impact heeft als een pinda tegen een olifant. Maar hé, we moeten toch wat? Onze internationale reputatie is net zo onzichtbaar als het budget van Defensie na alle bezuinigingen.

Het geniale plan is ongetwijfeld bedacht in een achterkamertje, waarschijnlijk bezaaid met landkaarten van Risk, want dat is blijkbaar hoe we tegenwoordig onze militaire strategieën bepalen. De overduidelijke onderliggende gedachte: “Als je geen idee hebt wat je moet doen, doe dan in elk geval íets.” Fenomenale logica, echt.

Deze machtige verplaatsing is net zo indrukwekkend als een dode muis aanbieden aan een hongerige leeuw, hopen dat ie blij is en je niet verslindt. Natuurlijk, we gaan het verschil maken, jongens. We gaan die Houthi’s zo hard aanpakken dat ze ons nog verwarren met een Uber Eats bezorger die de verkeerde afslag heeft genomen. Want laten we wel wezen, als het op absurde, nutteloze gebaren aankomt, is Nederland een absolute wereldleider. Proost op onze glorieuze, zinloze onderneming!

Bron: GOOGLE NEWS – Ook marineschip Karel Doorman naar Rode Zee vanwege aanvallen Houthi’s