Skip to main content

Oké, ga even zitten, neem een slokje van je veel te dure koffie en probeer dit binnen te laten komen zonder direct je smartphone tegen de muur te smijten van frustratie: onze Oranje-helden – en ik gebruik de term ‘helden’ losjes – zijn in de clash met de Italianen onderuit gegaan. En niet zo’n beetje ook. Maar echt, zijn we verbaasd? Het is alsof je hoopt dat je magnetronmaaltijd Michelinster-waardig is. Kansloos, maar je probeert het toch.

Eén nul, twee nul… Was het nou voetbal of telden we de keren dat de Nederlandse eer nog intact was tijdens dit potje? En als klap op de vuurpijl dan die Italiaanse goal, als een mes door warme stroop. Pijnlijk. Wat zeg ik? Schandalig!

Maar hé, laten we onze pijlen niet uitsluitend op de spelers richten. Wie zet er in godsnaam deze tactiek neer? Alsof je een veganist uitnodigt voor een barbecue. Niet te vatten. Terwijl we de bal rondtikken als een stel verwarde bejaarden op een bingoavond, zijn de Italianen ons tactisch mijlenver voor. En wij maar klagen over die ‘verdedigende’ stijl van hen. Ja, hallo, ze verdedigen tenminste íéts!

Door deze wanprestatie zijn we nu de internationale grap van de week. Nog net niet trending op Twitter onder #Oranjesukkeltjes, maar het scheelt weinig. En dan die aftermatch reacties: alsof we net niet met onze broek op onze enkels hebben gestaan voor heel Europa.

Kortom, deze wedstrijd was als het kijken naar een slow motion treinramp. Je wilt wegkijken, maar die masochistische neiging in je houdt je gekluisterd. Onthoud dit: in een wereld waar zelfs een kip zonder kop nog een viral hit kan worden, slaagt Oranje erin om zelfs die standaard niet te halen. Felicitaties zijn op hun plaats: een nieuwe dieptepunt is bereikt. Proost daar maar op.

Bron: NU.NL – Live EK-kwalificatie | Reacties na pijnlijk verlies Oranje in duel met Italië