Skip to main content

In het rijk der blinden is Rutte koning, en zijn hof van slapjanussen heeft besloten om wéér geen besluit te nemen over de toekomst van de publieke omroep. Want jeetje, waarom een besluit nemen als je ook lekker in de limbo van je demissionaire status kunt blijven hangen, toch? Het lijkt wel alsof dit kabinet zoveel besluiteloosheid uitstraalt dat zelfs een dode muis in hun bijzijn tot leven komt om het zelf maar op te lossen.

Het geniale plan: niets doen. Want, waarom zou je een weloverwogen keuze maken als je ook op je handen kunt zitten en kijken hoe de boel langzaam maar zeker als een pudding in elkaar zakt? Strategie van de eeuw, applausje voor jezelf. En laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou niet zin in nog meer jaren van politieke soapseries waarin het plot dunner is dan de huid van een politicus?

Volgens een onderzoek concludeerde 99% van de Nederlandse papegaaien dat ze effectiever discussiëren dan ons huidige kabinet, en dat zegt wat. Is het omdat ze betere kostuums dragen? Misschien. Is het omdat ze wel beslissingen kunnen herhalen? Waarschijnlijk.

Oh, en voor diegene die denken dat uitstel tot verfijning leidt: Hou gewoon op. De enige verfijning hier is de kunst van het cowboytje spelen in een veld vol politieke mijnen, met de hoop niet opgeblazen te worden door een besluitvaardige keuze.

Dus daar gaan we, verwachten we echt iets van dit zombiekabinet? Behalve dat ze rondlopen alsof ze intellectuele diepte uitstralen terwijl het enige diepe aan hen de kuil is die ze voor de publieke omroep graven? Juist ja, laten we die hoop maar begraven naast het besluit dat nooit kwam. Proost, op het eeuwige uitstellen!

Bron: GOOGLE NEWS – Demissionair kabinet neemt geen besluit meer over toekomst publieke omroep