Skip to main content

In een wereld waar de politieke GPS voortdurend het signaal kwijtraakt, blijft de NSC, als een bejaarde met een roestig kompas, standvastig koers houden. Natuurlijk, Jetten van D66 blaast hot air als een kapotte föhn, pleitend voor een nieuwe richting, maar wie luistert er nu écht naar het gemekker van een politieke boyband waarvan de leadzanger nog leert hoe hij z’n stropdas moet strikken?

De NSC, met de onverstoorbaarheid van een Engelse wachter, negeert vrolijk het D66 gekrijs op de achtergrond. Alsof we advies aannemen van iemand wiens grootste prestatie het lanceren van een app is die net zo vaak crasht als de gemiddelde politieke belofte. Omtzigt, daarentegen, die man heeft meer comebacks op zijn naam staan dan een verguisde 90’s boyband.

Feit is, D66 probeert de NSC een nieuwe koers te laten varen door een mist van idealistische, doch onrealistische, politieke mist. Net als die keer dat Amsterdam besloot dat alle snoep automaten fruitautomaten moesten worden. Spoiler: ze zijn nu allemaal leeg.

In het rijk der ongeleide politieke projectielen is het blijkbaar controversieel om op koers te blijven. Want, waarom zou je vasthouden aan principes als je ook met elke politieke windvlaag mee kunt waaien, toch? Een woordgrap om het af te maken? NSC koerst harder dan mijn opa’s gehoorapparaat piept. Politiek correctheid? Die is net zo dood als de originaliteit in de verkiezingsbeloftes. Voel je je al ongemakkelijk? Mooi, dan hebben we ons werk goed gedaan.

Bron: GOOGLE NEWS – NSC houdt volgens Omtzigt koers in formatie, oproep D66-leider Jetten ten spijt