Skip to main content

Oh, kijk ze eens glimmen in hun glanzende, prijzige penisverlengers, klaar om te paraderen op het asfalt als de meest neurotische pauwen in de diersoort die mensheid heet. Vooral die Verstappen, ja. Trots als een aap met zeven lullen omdat hij op pole staat. Dat moet wel het toppunt van mannelijke prestatie zijn, niet? Vergeet het redden van de planeet of het genezen van kanker, rondjes rijden op godvergeten snelheid, dat is pas echt wat telt.

En die startopstelling voor de GP van Japan. Elk weekend hetzelfde liedje. Een meedogenloze ode aan de fossiele brandstof, terwijl halve ijskappen smelten sneller dan ons gevoel voor moraliteit in deze door kapitalisme gedreven wereld. Maar hey, zolang het maar lekker brult en whoosh zegt, wie geeft er dan nog om een ijsbeer meer of minder op deze aardkloot, toch?

En dan het volk, o god, het volk dat zich verzamelt rond deze spektakels; mondjes open, ogen glanzend van opwinding, alsof ze getuige zijn van de tweede komst van Christus, maar dan met sponsorlogo’s. Want laten we wel wezen, als er iets is wat meer aanbidding krijgt dan de alomtegenwoordige Instagram-influencer, dan zijn het wel de coureurs die rondgaan alsof ze ons iets te bieden hebben naast CO2-verhoging en onrealistische verwachtingen van autosnelheid.

Dus daar hebben we het, de GP van Japan met Verstappen op pole. Een evenement waar de adrenaline zo dik is dat je het bijna kunt snijden met de onverschilligheid voor de planeet. Een absurde karavaan van snelheid, lawaai en benzinedampen maskeert als sport. Want, waarom ook niet? In een wereld waar feiten zo buigzaam zijn als de moraal van onze leiders, kunnen we net zo goed genieten van de waanzin. Immers, als de wereld toch naar de klote gaat, kunnen we net zo goed een beetje lol hebben bij het kijken hoe het brandt, nietwaar?

Bron: NU.NL – Bekijk de startopstelling voor de GP van Japan met Verstappen op pole