Skip to main content

Oh, de formatie. Dat eindeloze politieke gedoe waarbij volwassenen met het emotionele bereik van een middelbare schoolklas proberen om elkaar de tent uit te vechten, maar dan met woorden. Want laten we wel wezen, in Den Haag wordt meer tijd besteed aan het formuleren van tweets dan aan daadwerkelijk regeren. En die podcast, De Stemming? Alsof luisteren naar mensen die speculeren over welke politieke paardenkop met welke andere in bed springt, ons leven gaat verbeteren. Kom op, zeg.

Weet je wat het probleem is met deze politieke soap? Het feit dat Nederland wereldkampioen fietsen is, maar we lijken te vergeten dat je in de politiek niet met zijwieltjes moet blijven rijden. Elke keer als er een formatie is, hopen we op een Lance Armstrong (minus de doping, hoop ik). En wat krijgen we? Mensen die meer bezig zijn met hun Instagram-feed dan met het landsbestuur.

En die podcast, luisteraars schijnen het geweldig te vinden. Als masochisme je ding is, natuurlijk. “Oh ja, vertel me meer over hoe politici wederom drie maanden niets gaan doen. Dat is zo… opwindend?” Misschien wordt het tijd dat we inzien dat deze politieke romcom geen Meg Ryan nodig heeft, maar een paar flinke schoppen onder de achterste.

De stemmingswisselingen van het kabinet zijn nog erger dan die van een puber op TikTok. Echt, als de formatie een film was, zou het een mix zijn tussen ‘Groundhog Day’ en ‘The Walking Dead’. Maar hé, blijf vooral luisteren naar De Stemming. Wie weet leer je nog eens iets. Zoals hoe effectief te slapen met je ogen open.

Bron: GOOGLE NEWS – Podcast De Stemming: hoe gaat het met de formatie?