Skip to main content

Kijk, als er iets is waar we absoluut niet op zaten te wachten, dan is het wel een podcast die het verband legt tussen AI in de Gaza-oorlog, de politieke soap rond Erdogan en sportcomebacks. Wie in hemelsnaam dacht dat deze combinatie, los van een geniepige poging tot wereldvrede, iemand’s interesse zou wekken? Het is alsof je een vegetariër een biefstuk voorzet; leuk geprobeerd, maar volledig misplaatst.

Eerst gooien we wat AI geweld in de Gaza-conflcit – want ja, robots die beslissingen nemen over leven en dood, daar krijgen we blijkbaar geen genoeg van. De feitelijke kicker? AI wordt gebruikt om Twitter-feeds te monitoren voor ‘actuele dreigingen’. Fantastisch, onze veiligheid in de handen van hetzelfde algoritme dat niet eens het verschil weet tussen een keukenrobot en een handgranaat.

Dan Erdogan – de man, de mythe, de wandelende nederlaag – die blijkbaar nog nieuws is als hij verliest. Spoiler alert: dit is net zo schokkend als ontdekken dat water nat is. Erdogan die wankelt, is zoals een aflevering van ‘Keeping Up with the Kardashians’; je weet wat je kan verwachten, drama en tranen, maar je blijft kijken.

En als kers op de taart: sportcomebacks. Omdat niets zegt “we zijn diep gegaan in onderzoeksjournalistiek” zoals het vieren van de 37ste comeback van een middelmatige atleet wiens grootste prestatie het belichamen van de zin “opgeven is ook een optie” is.

In een slimme, snoeiharde en politiek totaal incorrecte wereld waar deze podcast blijkbaar zin maakt, herinner ik me dat ik ook nog een brug te verkopen heb aan diezelfde idealisten die denken dat Erdogan op een dag de Nobelprijs voor de Vrede gaat winnen. Welkom bij de realiteit, bevolkt door minder AI en meer AI-jee, waar de enige sportcomeback die we vieren is wanneer ons gezond verstand terugkeert van lang weggeweest.

Bron: GOOGLE NEWS – Podcast Oog: AI in Gaza-oorlog, nederlaag Erdogan en sportcomebacks