Skip to main content

Ah, daar hebben we weer de glorieuze terugkeer van Schouten in de linies van PSV – ongeveer net zo’n glorieuze comeback als die van een herpesuitbraak voor een eerste date. Ja, je voelt ‘m al, die gaat pijn doen. Voetbal heeft zijn helden, maar laten we wel zijn, soms lijkt het alsof de keuzes op het veld gemaakt worden door dezelfde mensen die denken dat de aarde plat is.

Schouten terug als centrale verdediger tegen AZ is als iemand die na twee weken sportschool denkt dat hij de nieuwe Hulk is. Maar hé, wie zijn wij om te oordelen? Misschien brengt hij wel net zoveel stabiliteit naar het veld als een dronken olifant op een bal.

En laten we even realistisch zijn, als dit de beste strategische zet van PSV is, dan hebben ze waarschijnlijk hun tactische besprekingen op een bierviltje geschreven. Of, zoals de oude voetbalfilosofie luidt: “Als je geen plan hebt, is verliezen een strategie.”

Het feit dat ze voor Schouten kiezen, spreekt boekdelen. Vooral als je bedenkt dat de laatste keer dat PSV tegen AZ speelde, ze ongeveer net zoveel verdediging hadden als een open deur. En nee, dat is geen compliment.

Dus ja, bereid je maar voor op een wedstrijd die net zo pijnlijk is als luisteren naar iemand die veganisme uitlegt tijdens een BBQ. Schouten als verdediging is misschien wel het beste voorbeeld van optimisme sinds de Titanic besloot zonder genoeg reddingsboten te varen. Schip ahoy, PSV-fans. Mag de beste verliezer winnen.

Bron: NU.NL – Schouten als centrale verdediger terug in PSV-basis voor topper tegen AZ