Skip to main content

Pak je popcorn maar, want vanavond krijgen we weer hetzelfde oude liedje op de buis: Halfjaar oorlog tussen Israël en Hamas. Oh, en we gaan ook nog eens serieus praten over een staakt-het-vuren. Alsof die ooit langer dan een plaspauze standhoudt. Dan hebben we nog de puinhopen in Gaza, alsof dat iets nieuws is. Plus, als klap op de vuurpijl, het partijcongres van de NSC. Want wat is een goede rampenshow zonder een beetje politiek drama?

Deze TV-avond is zo origineel als de zoveelste remake van Batman, met net zo veel nieuwe inzichten. Oorlog tussen Israël en Hamas, moeten we dit nou echt weer op onze buiken schrijven? Blijkbaar hebben we een korter geheugen dan de goudvis die voor de tv rondjes zwemt.

Over staakt-het-vuren praten ze net zo makkelijk als over het weer – en met evenveel effect. Morgen regent het weer raketten, wedden? Gaza ligt in puin, maar zodra je het woord ‘wederopbouw’ hoort, weet je dat het alleen maar erger wordt. En die politieke partijcongressen, ach, een mooiere plek voor achterkamertjespolitiek en ellebogenwerk kun je je niet wensen.

Wat is het feit van de avond? O, wacht even, de gemiddelde relatie duurt langer dan het zoveelste ‘vredesakkoord’ dat ze proberen te sluiten. Nee, laten we vooral onze avond spenderen aan het kijken van deze menselijke ellende, verbloemd als nieuwtainment. Zet die hersencellen maar uit, het circus is weer in de stad. Nou, applausje voor onszelf, we zijn weer heerlijk politiek incorrect bezig. Voelt dat ongemakkelijk? Mooi.

Bron: GOOGLE NEWS – Vanavond op tv: Halfjaar oorlog Israël-Hamas • Praten over staakt-het-vuren • De puinhopen in Gaza • Partijcongres NSC