Skip to main content

In de soapserie die de politiek heet, speelt Pieter Omtzigt de rol van die ene oom die met kerst net iets te veel heeft gedronken en ongevraagd de waarheid spuit. Alsof de formatie nog niet genoeg lijkt op een aflevering van ‘Temptation Island’, waarbij iedereen in de verleidingstent de loyaliteit test – enter Omtzigt, het wandelende geweten van Nederland. Hij zegt dat de NSC gewoon haar koers blijft varen in de formatie, ongeacht de smeekbedes van D66’s eigen DJ Jetten. Alsof de partijen in de formatie zich aan Jetten’s playlist gaan houden. Kom op zeg, de enige hitlijst waar ze naar luisteren is de peiling van Maurice de Hond.

Nu, voor degenen onder ons die dachten dat politiek saai was, think again. Dit is de reality-tv waar je niet voor hoeft te betalen – het komt gewoon uit je belastinggeld. Omtzigt die de stoere onafhankelijke speelt, laat Jetten staan met zijn oproep als een Tinder-match die nooit terugbericht.

De echte kicker? Deze politieke shuffle wordt zo intens, dat zelfs Netflix er een serie over zou weigeren omdat het té ongeloofwaardig is. Feit is dat tijdens dit hele formatiedrama, de NSC gewoon doorgaat met haar agenda, net zoals een puber die doet alsof ze de huishoudelijke regels respecteert. DJ Jetten mag nog zoveel oproepjes plaatsen, maar de politieke beat gaat zoals altijd gewoon door.

Zo zie je maar weer, in de Nederlandse politiek zijn de DJ’s misschien veranderlijk, maar de playlist… die blijft hetzelfde. Je wordt bedankt, DJ Jetten, voor deze politieke karaoke – niemand luistert, maar iedereen kijkt.

Bron: GOOGLE NEWS – NSC houdt volgens Omtzigt koers in formatie, oproep D66-leider Jetten ten spijt