Skip to main content

Kijk, daar gaan we weer. Twilight-actrice Elizabeth Reaser, vermaard om haar rol als ‘niet de hoofdrol dus wie maalt erom-personage’, is in het geheim getrouwd. O, wat een intense ervaring, juicht ze. Intenser dan haar rol in Twilight, want daarvan herinneren we ons alleen de glinsterende vampieren en niet Elizabeth die waarschijnlijk ergens op de achtergrond stond te glimlachen, of zoiets.

Geheim trouwen, omdat de A-listers hun neus ophalen voor je B-film liefdesdrama. “Intense ervaring”, zegt ze. Was het de spanning van het wegstappen uit de schaduw van vampiers die niemand meer boeit? Of de vervoering van een liefdesverhaal dat minder saai is dan een Twilight-marathon?

Kom op, in een wereld waarin de trouwfoto’s van celebrities verkocht worden voor prijzen die hoger zijn dan jouw hypotheek, kiest Reaser voor de ‘geheime ceremonie’. Is dat haar subtiele middenvinger naar de paparazzi? Of gewoon een besef dat niemand echt opkijkt van nóg een ster die trouwt? Het enige intense hier is hoe diep onverschilligheid kan snijden.

En nog een leuk feitje, omdat we ons hier aan niets houden: Elizabeth had eerder verklaard nooit te willen trouwen. Intens, echt. Het soort ironie waar zelfs Alanis Morrisette een puntje aan kan zuigen. Misschien dacht ze dat als vampiers eeuwig kunnen leven, een huwelijk ook wel te overleven valt.

Dus daar heb je het, Reaser’s “intense ervaring”. Het significantste wat ze heeft gedaan sinds Twilight, wat, laten we eerlijk zijn, net zo vergetelijk is als deze hele gebeurtenis zal zijn. Of wacht, we zouden niet eerlijk zijn. Hoe rudimentair van ons.

Bron: NU.NL – Twilight-actrice Elizabeth Reaser in geheim getrouwd: ‘Was een intense ervaring’