Skip to main content

Oh, the sweet sound of humanity circling the drain – vandaag de dag vullen we onze oren met Podcast Oog, waar AI in de Gaza-oorlog lijkt te transformeren van science fiction naar onze nieuwe beste vriend in massavernietiging. High score, iemand? Ondertussen staat Erdogan ergens in een donker hoekje, zijn “onoverwinnelijke” reputatie te likken na een nederlaag die net zo verrassend komt als een veganist bij een BBQ die klaagt over de menu-opties.

En alsof dat allemaal niet lachwekkend genoeg is, hebben we het ook over sportcomebacks. Omdat niets schreeuwt “Ik heb een midlifecrisis” zoals een uitgewassen atleet die denkt dat “nog één keer” een goed idee is. Het is alsof je je ex belt na drie wijntjes op een dinsdagavond – het eindigt nooit goed.

Maar laten we het hart van de zaak raken: AI in oorlogsvoering. Moet fantastisch zijn om aan die knopjes te zitten, alsof je God speelt, maar dan met een joystick. Gaza staat al bekend om zijn fantastische vakantieresorts, nietwaar? Voeg daar nog een beetje Skynet aan toe en voila – je hebt een aflevering van Black Mirror in het echt.

En dan Erdogan. Als een schooljongen betrapt met zijn hand in de snoeppot, vraagt de man zich af waar zijn fans naartoe zijn. Misschien tijd voor een carrièreswitch, Erdo? Reality TV roept je naam. Kan hij tenminste doen alsof hij nog steeds controle heeft.

Sportcomebacks, tenslotte, zijn de kers op de taart van menselijke wanhoop. Niemand wil je zieke moves uit de jaren ’90, champ. Het is voorbij. Ga breien of zo.

Kortom, de wereld is een circus en wij zijn allemaal de clowns die vergeten zijn hoe we moeten lachen. Cheers daarop.

Bron: GOOGLE NEWS – Podcast Oog: AI in Gaza-oorlog, nederlaag Erdogan en sportcomebacks