Skip to main content

Oh, Ferrari, de eeuwige belofte die sneller verdampt dan een ochtendmist boven een Formule 1-circuit. “Gaat de zon dan eindelijk schijnen bij Ferrari?” vraagt men zich af, alsof een magisch zonneklaartje op magische wijze falen in succes kan veranderen. Maar laten we vooral “genieten van het racen”, want zeg nou zelf, wat is er leuker dan getuige zijn van de Italiaanse tragedie die zich elk raceweekend weer in slow-motion voor onze ogen afspeelt?

De Scuderia Ferrari, een team zo doordrenkt van geschiedenis en drama dat zelfs Shakespeare er een puntje aan kan zuigen, heeft weer eens een nieuwe aflevering van “Hoe het niet moet” geproduceerd. Elke race is een nieuwe aflevering in de ongewilde soap genaamd “De zelfoverschatting voorbij”. Eén ding moet je ze nageven: ze zijn consistent… consistent teleurstellend.

Hoogmoed komt voor de val, en Ferrari lijkt met hun F1-wagen, die getuned is op Italiaanse waanideeën van grandeur, een meester in dit gezegde. Met de jaarlijkse ontkenning dat hun strategieën net zo effectief zijn als een zonnedans in Londen, blijft de vraag of de zon ooit gaat schijnen bij Ferrari meer retorisch dan hoopvol.

Feit: Evenveel kans dat de zon gaat schijnen bij Ferrari als dat je een nuchtere Brit vindt tijdens een bank holiday weekend. Nul, nada, noppes. Dus, terwijl Ferrari zich weer bezighoudt met het collectief urineren in de wind qua racetactiek, laten wij, trouwe fans aan de zijlijn, dan maar “genieten van het racen”. Want net als bij een slechte horrorfilm, ondanks het onvermijdelijke angstaanjagende einde, blijft het vermakelijk om toe te kijken. Hoe dodelijk de afloop ook moge zijn.

Bron: NU.NL – NU+ | Gaat de zon dan eindelijk schijnen bij Ferrari? ‘Geniet weer van het racen’