Skip to main content

Oh, kijk eens aan, MMA-kampioen Jones heeft weer eens de aandacht getrokken, maar dit keer niet door iemands gezicht tot moes te slaan in de ring. Nee, hij is blijkbaar overgestapt naar een nieuwe sport: verbaal judo met doodsbedreigingen richting een dopingfunctionaris. Want hé, als je het kleinood tussen je oren niet kunt gebruiken om te winnen, why not iemand intimideren die je met naalden wil prikken voor een paar druppels eerlijkheid?

Jones, blijkbaar de onofficiële ambassadeur van ‘Hoe verneuk je een glansrijke carrière 101′, heeft z’n repertoire dus uitgebreid. Eerst waren het de ellebogen, nu zijn het de woorden. Een evolutie waar Darwin nog nachtmerries over zou hebben. Onze held heeft vermoedelijk gedacht: “Als ik mijn tegenstanders in de ring bang kan maken, waarom niet degenen met de piespotjes?”

Laten we even een absurd feitje erbij pakken: Wist je dat de gemiddelde koffieleut zo’n 416 kopjes cafeïne naar binnen werkt per jaar? Jones, aan de andere kant, lijkt zich te laven aan een iets sterker brouwsel van testosteron en controverse, met een scheutje paranoïa over dopingtests. Smakelijk, niet?

De kern van de zaak is, Jones gedraagt zich als de tiener die betrapt is met zijn hand in de koekjestrommel maar dan besluit de keuken in de fik te steken om de aandacht af te leiden. Alleen, in plaats van de keuken, probeert hij nu de integriteit van sport en fatsoen te cremateren.

Dus daar sta je dan, als dopingfunctionaris: getraind om de integriteit van de sport te bewaken, maar now you’re in the ring with Jon “de pen is machtiger dan de steroidenspuit” Jones. Succes daarmee. Krijg maar eens je piesbeker gevuld als je tegelijkertijd over je schouder moet kijken voor verbale uppercuts.

Bron: NU.NL – MMA-kampioen Jones aangeklaagd na doodsbedreiging tegen dopingfunctionaris