Skip to main content

Oh, kijk nou, de NSC houdt koers tijdens de formatie, ondanks het jammerlijke gesnik van D66-dandy Jetten. Het lijkt erop dat in de politiek falen omhoog wordt beloond met een stoelendans waar zelfs de meest doorgewinterde kroegtijger duizelig van zou worden. Maar hey, wie zijn wij om daarover te oordelen – slechts simpele zielen verwikkeld in de dagelijkse sleur van overleven in een land waar de politieke beloften net zo leeg zijn als de bierglazen na een avondje doorzakken.

De oproep van Jetten was ongeveer net zo effectief als een muskiet die denkt een olifant omver te kunnen blazen. En toch, ondanks deze heroïsche falen, houdt de NSC koers alsof ze de Titanic zijn die besloten heeft dat die ijsberg eigenlijk best wel meevalt. De realiteit? Een politieke soap die beter scripted is dan GTST op zijn hoogtepunt.

Het feit dat we hier zelfs over moeten lezen, is een bewijs van hoe absurd het allemaal is geworden. Alsof de soap rondom de formatie niet al pittig genoeg was, laat het ons toe te smullen van dit politieke ongeluk – zo fascinerend dat je er wel naar móet kijken. Het is als een treinwrak; verschrikkelijk maar onmogelijk om weg te kijken.

En Jetten? Die probeert nog steeds met man en macht zijn politieke speelgoed in een zandbak te verdedigen waar de grote jongens allang hebben besloten een zandkasteel te bouwen. Het enige wat hij bereikt heeft, is dat hij de mascotte is geworden van politieke machteloosheid. Bravo, Jetten, bravo. Zelden werd er zo’n indrukwekkend monument voor ijdelheid opgericht. Misschien is dat zijn echte prestatie.

Bron: GOOGLE NEWS – NSC houdt volgens Omtzigt koers in formatie, oproep D66-leider Jetten ten spijt