Skip to main content

Ah Ten Hag, onze nationale voetbalmasochist, de man die met een glimlach in de ondergang van zijn eigen carrière duikt. “Teleurgesteld en heel trots”, zegt hij, na de laatste duels van United. Zeg eens Erik, heb je last van een persoonlijkheidsstoornis of zijn dit gewoon de fasen van rouw waarin je niet kunt kiezen tussen ontkenning en acceptatie?

Je moet voorstellen, dit is de kerel die dacht dat hij de Titanic kon redden nadat het al de ijsberg had gekust. Met zijn “dubbele gevoel” lijkt hij meer op die ene gast die na een nacht zwaar feesten zegt dat hij nooit meer drinkt terwijl hij tegelijkertijd een katerontbijt met een koude pils bestelt.

Laten we even reëel zijn, trotse Ten Hag staat aan het roer van een voetbalorgie waarbij de prestaties op het veld doen denken aan een bejaardentehuis dat probeert op te staan zonder hun rollators. United’s spel is zó voorspelbaar, dat zelfs de boekmakers zich vervelen. En toch, Erik is “heel trots”.

Misschien moeten we het zien als dat hij trots is zoals een ouder trots is op een kind dat voor het eerst zelf zijn veters heeft gestrikt – na 20 jaar proberen. De waarheid is even hard als een tackle van achteren: United heeft de tactiek van een natte krant. En aangezien voetbal humor mist, zorgt Erik’s optimisme voor de perfecte stand-up comedy.

In de wereld van Ten Hag, waar teleurstelling en trots hand in hand gaan, lijkt het enige winnende een gouden medaille in mentale gymnastiek te zijn. Gefeliciteerd, Erik. Je bent de trotse eigenaar van een denkbeeldige trofee, terwijl de echte prijzen vrolijk verder paraderen buiten je bereik.

Bron: NU.NL – Ten Hag heeft dubbel gevoel na laatste duels United: ‘Teleurgesteld en heel trots’