Skip to main content

Oh, fantastisch. Podcasts hebben het licht gezien: laten we eens lekker graven in de glinsterende darmen van de actualiteit en er de meest tragikomische nuggets uitrukken. AI in de Gaza-oorlog, omdat, waarom ook niet? Kijk moeder, zonder handen! En de machines nemen over, maar dan in clusterbommen en air strikes – Skynet stijl maar dan met echte explosies. En Erdogan? Die man is zo vaak herrezen, dat als hij een kat was, hij nu aan z’n negende leven zou moeten beginnen. Maar nee, hij staat daar, vraagtekens boven zijn hoofd, terwijl zijn macht als zand door zijn autocratische vingertjes glipt. Machtiger was zijn snor ooit dan zijn beleid nu…

Sportcomebacks, ah ja, want iedereen houdt van een goede phoenix uit de as-verhaal, tenzij je de verbrande as bent waarover het verhaal gaat natuurlijk. Is het de heroïsche terugkeer van de underdog of gewoon een teken dat sportlui ook niet weten wanneer ze moeten stoppen? Spoiler: het is het laatste.

Kijk, als sarcasme een sport was, zou ik medailles winnen voor hoe diep ik mijn ogen kan laten rollen elke keer als iemand het briljante idee heeft om “belangrijke onderwerpen” te bespreken zonder echt iets te zeggen. Laten we het dus hebben over AI, Erdogan, en sportcomebacks en doen alsof we iets dieps ontrafelen, terwijl we eigenlijk gewoon op zoek zijn naar de volgende sensatie waar we ons op kunnen verkneukelen.

Want laten we wel wezen, in een wereld waar een AI misschien beter beslissingen neemt dan onze leiders en afgeschreven sporters hun gram halen, is de enige constante dat we er een potje van maken en dan klagen dat de bodem zichtbaar is. Doe mij maar een podcast over hoe katten het internet overnamen. Dat is tenminste een plotwending die we aankomen zagen.

Bron: GOOGLE NEWS – Podcast Oog: AI in Gaza-oorlog, nederlaag Erdogan en sportcomebacks