Skip to main content

Oh, dus nu is het hip en happening om de innige band met je huisdier te vieren door het te veranderen in een stofvanger op je schoorsteenmantel. Hoe ironisch. “Ik doe dit juist omdat ik van levende dieren houd”, zeggen ze dan met een pokerface. Alsof je je liefde betuigt door Flappie uit te laten drogen tot een interieuraccessoire. NK dieren opzetten – het klinkt als de perfecte mix tussen een horrorfilm en een ambachtelijke hobbyclub voor mensen die te veel vrije tijd hebben.

En laat ons even die ‘nieuwe doelgroepen’ bespreken die hiermee worden aangeboord. Wat is het volgende? Workshops ‘Hoe maak ik een handtas van mijn overleden cavia’? Of misschien een YouTube-tutorial ’10 stappen om je kat om te toveren in een stijlvolle hoed’? Liefde voor dieren was nog nooit zo macaber.

Nu is de statistiek zowel angstaanjagend als hilarisch: uit onderzoek blijkt dat in huishoudens met opgezette dieren de conversaties met bezoekers 80% korter zijn. Geen wonder, het is lastig babbelen met iemand die z’n overleden teckel als boekensteun gebruikt.

Dus, omarm de nieuwe trend, waar je liefde voor dieren diepgevroren in de tijd wordt, letterlijk. Vergeet die wandelingen in het park, het is veel cooler om je hond te laten balanceren op de vensterbank, eeuwig wakend, eeuwig stoffig. Het doet bijna iets metafysisch aan. Bijna. Maar vooral is het een herinnering dat in de wereld van Instagram-waardige interieurs, sentimentaliteit slechts een bijzaak is. Dus proost, op de eeuwige liefde… en allergievriendelijke huisdieren.

Bron: GOOGLE NEWS – NK dieren opzetten boort nieuwe doelgroepen aan: ‘Ik doe dit juist omdat ik van levende dieren houd’