Skip to main content

Zie je Feyenoord eens glunderen, eindelijk iets om over op te scheppen naast de jaarlijkse teleurstelling in de Eredivisie en dat constante gemijmer over 1970. ‘Met 6-0 winnen van Ajax doe je niet elke dag,’ kraait het Legioen dolverliefd op zichzelf. Nee, inderdaad, daar hebben ze normaal gesproken een heuse pandemie voor nodig, of een zonsverduistering misschien.

Laten we wel wezen, zelfs een stel kippen zonder kop zou door krijgen dat dit een zeldzaam hoogtepunt is in een seizoen dat doorgaans bestaat uit ‘net niet’ momenten. En ja, hier hebben we het nog steeds over Feyenoord, niet over de beursprestaties van Bitcoin. Applausje voor onszelf, mensen.

Kijk hoe het Legioen de overwinning viert; je zou bijna denken dat ze de Champions League gewonnen hebben. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen. Zoals de rook van de overwinningsfakkels langzaam optrekt, wordt duidelijk dat we gewoon weer terug bij af zijn. Eén spetterende winstpartij maakt nog geen kampioenschap; net zoals één zwaluw nog geen zomer maakt en jouw ene gymabonnement je nog geen Schwarzenegger maakt.

En Ajax? Die was op dit glorieuze moment voor Feyenoord waarschijnlijk net zo verward als een vegetariër in een slagerij. “De Johan Cruijff Schaal, zeg je? Is dat een nieuwe dieetplan?”

Soms moet je je afvragen wat zwaarder weegt, een gouden moment van glorie of consequente topprestaties. Maar ja, voor Feyenoord-fans is dat waarschijnlijk hetzelfde als kiezen tussen een onverwachte erfenis van een verre oom of elke week de lotto winnen. Geniet van het moment, jongens. Maandag is er weer een dag. En Ajax? Die lacht het laatst, en het best. Waarschijnlijk in de Champions League.

Bron: NU.NL – Euforie bij Feyenoord-Legioen: ‘Met 6-0 winnen van Ajax doe je niet elke dag’