Skip to main content

Ah, Gravin Eloise, onze blauwbloedige Instagram-influencer is aangekomen in The Big Apple. “Zo dankbaar om hier te zijn,” jubelt ze. Tja, wie zou dat niet zijn, als je in de betonnen jungle kunt duiken waar dromen gemaakt (of gekocht) worden, zeker met een koninklijke AMEX in je designerhandtas.

Dankbaarheid. Het is bijna ontroerend, als je vergeet dat de gemiddelde sterveling zich een bult werkt om misschien, héél misschien, een selfie aan de rand van Central Park te kunnen maken zonder de urgentie van de huur of een studentenlening in hun nek te voelen hijgen. Maar Eloise? Die is dankbaar. Dankbaar dat ze tussen de meetings door kan shoppen bij Fifth Avenue zonder na te denken over de wisselkoers van euro naar dollar.

Laten we het even echt hebben over ‘kansen’. Terwijl Jan Modaal zich in het zweet werkt voor een stoffig hoekkantoor, blikken onze adellijke vrienden in glanzende wolkenkrabbers, met stages die glinsteren van privilege. Feit: Een onderzoek heeft aangetoond dat als je een kroontje in je Instagram bio hebt, je kansen op een wereldklasse stage met 300% stijgen. Natuurlijk, ik heb dat onderzoek net verzonnen, maar voelt het niet waargebeurd?

Eloise in New York is niet het sprookje dat we nodig hebben, maar het sprookje dat ons herinnert aan de kloof tussen ons en hen – de elite. Dankbaarheid, in de wereld van de ongekroonde meerderheid, betekent iets dieper dan een hashtag of een foto met de skyline. Maar hey, geniet van je stage, Gravin Instagram. We zijn écht, éh, dankbaar voor deze reality check.

Bron: NU.NL – Gravin Eloise aangekomen in New York voor stage: ‘Zo dankbaar om hier te zijn’