Skip to main content

Guardiola: ‘City moet nóg beter zijn dan vorige week om Real Madrid te verslaan’. Oh ja? Dus City heeft vorige week eigenlijk helemaal niet zo goed gespeeld? Nou, dat is lekker makkelijk om te zeggen achteraf. Maar laten we eerlijk zijn (ja, ik weet het, ik zou het niet gebruiken maar ik kan het niet laten): als je niet beter speelt dan vorige week, dan verdien je het ook niet om te winnen.

Maar goed, we hebben het hier wel over Real Madrid hè? Het team van de Koninklijke. Die gasten hebben niet alleen geld, maar ook nog eens geschiedenis. En dan bedoel ik niet de geschiedenislessen op school, maar de geschiedenis van de club. 13 keer de Champions League gewonnen. En wat hebben wij? Precies, nul. Maar dat terzijde.

City moet dus nóg beter zijn dan vorige week om Real te verslaan. Wat kan er dan nog beter? Zou Guardiola stiekem toch nog een paar Messi’s of Ronaldo’s willen halen om zijn team te versterken? Of heeft hij gewoon een nieuwe tactiek bedacht, waarbij alle spelers verkleed gaan als Spaanse toreadors om Real in de war te brengen?

Maar goed, als City echt beter wil zijn dan vorige week, dan hebben ze wel wat werk te verrichten. Want vorige week was het ook niet echt om over naar huis te schrijven. Ze kwamen gelukkig nog wel op 1-0 voorsprong, maar daarna was het vooral achterover leunen en hopen dat Real geen goal zou maken. En dat is natuurlijk niet de manier waarop je de Champions League wint.

Dus Guardiola, stop met praten en ga aan de slag. Want als City morgen niet wint, dan kunnen ze weer lekker op vakantie. En niet naar Madrid, want dat wordt dan wel erg pijnlijk.

Bron: NU.NL – Guardiola: ‘City moet nóg beter zijn dan vorige week om Real Madrid te verslaan’